Hopp til hovedinnhold

How hard can it be?


På kontoret har jeg en gammel maskin. Den er av massivt støpejern, veier 2,7 kg, har sveiv og smørenipler. Få skjønner ved første øyekast selv om den utfører en elementær oppgave. Den er svart med gullskrift og plakett som sier Original Guhl & Harbeck Hamburg.

Maskinen er behørig merket «Jupiter»2, altså er dette en forbedret utgave av «Jupiter»1. Det er en fascinerende maskin som gir meg stor eierglede og får fantasien til å flyte. Konstruert 1890, patentert 1927 og produsert helt frem til 60 tallet.

Maskinen jeg snakker om er en blyantspisser fordi kulepenner var uvanlig og fyllepenn noe søl. Datamaskinen var ikke oppfunnet og skrivemaskiner krevde spesialister som de unge damer utenfor Rettedals kontor i «Lykkeland».

Det jeg liker best med blyantspisseren er formen blyanten får. Den er langt avsmalende og 42 enkeltdeler jobber presist for å gjøre meg klar til en ny time med skriving og skriblerier.

Egentlig startet jeg på denne teksten fordi jeg ofte tenker på ingeniøren som gjorde en så enkel operasjon så ufattelig komplisert. Det enkle er jo ofte det beste, men konkluderer likevel med å foretrekke min gamle Jupiter når kreativiteten skal utfordres.

Du er veldig velkommen innom for å sjekke den ut, samtidig som kan vi ta en prat omkring ditt behov for magiske ord, firmanavn og motivasjon.

En telefon til meg er enkelt og kanskje det smarteste du har gjort i året som ebber ut.

Haakon Ørland – 932 11 822orland@autograf.no.