Hopp til hovedinnhold

Hallo - Vygruppen AS ?


Gi aldri en revisor oppgaven med å sette navn på et firma! Det er min erfaring og nå ser det jammen ut som om VY har gått i den samme fella.

Ja, du leste riktig – Det formelle juridiske navnet til VY – altså vårt eget NSB som nå ikler seg ny drakt blir til – Vygruppen AS. Vedtatt på generalforsamlingen kun motsagt av de ansattes protester. Hvorfor kan de ikke bare kalle seg for Vy AS? Jeg ser samtalene på bakrommet der revisor og advokater briljerer med sine konsernmodeller der alle underselskapene må ha sitt eget juridiske navn – hva skal disse hete? Her må det spares penger – det er jo så dyrt med skikkelig navning. Jeg kan kjapt komme med noen forslag som; Nye Vyer AS, Store på Sporet AS eller Vy tid AS.

For «Gruppen» – hvem er det egentlig ? Min revisor presterte en gang å beskrive mine bedrifter som «Promobil GRUPPEN» med påfølgende svar at gjør du det en gang til så er du ikke lengre min revisor.

Gjennom tidene har jeg hatt mange kunder som har snust borti «gruppen» med ønske om å bruke dette i sin profilering. Heldigvis fikk jeg dem til å se galskapen, bortsett fra «Lunde Gruppen» som heller ikke var min kunde dengang.

Jeg tror det må være et eller annet i oss mennesker som gjør at vi på død og liv ofrer merkevaren vår på et alter med navn «Gruppen». En slags navlebeskuelse for i festlig lag kunne si «Hei – se så mange bedrifter vi har» istedenfor å bruke slagkraften i et enkelt godt navn til å formidle en visjon som utenforstående faktisk kan forstå – selv om det bare er et holdingselskap.

Om ikke det er nok, så tar noen det ut av landet og kaller seg «GROUP». Det minner meg om historien om “Norsk Data” som i utlandet ble forvekslet med “Norsk Hydro”.. for hvem var Norsk?

Kan vi få en lov som forbyr «Gruppen» – det er bare så meningsløst.

Jeg driver med navning og her kan du finne et godt utvalg med skikkelige navn til bedriften din. https://www.facebook.com/autograf.no/shop/?rt=19